Welkom bij Juwelier C. Verkade
 
    Een begrip in Schiedam
 
Juwelier C. Verkade is in 1912 opgericht door de heer en mevrouw C. Verkade. Het bedrijf is ook vanaf die tijd gevestigd in een monumentaal pand aan de Hoogstraat 90 te Schiedam. Een bedrijf waar de "ouderwetse" service nog steeds hoog in het vaandel staat.

In de loop der jaren is Juwelier C. Verkade uitgegroeid tot een begrip in Schiedam. De persoonlijke benadering geeft velen een vertrouwd gevoel, getuige het grote aantal vaste klanten. Dat was vooral te danken aan de heer C. Verkade junior, een warme persoonlijkheid en een vakman in hart en nieren.
Door altijd klaar te staan voor de klanten en ze een eerlijk advies te geven, was de heer Verkade een geliefd persoon.
De heer Verkade was tot aan zijn overlijden in 1997
(op 85-jarige leeftijd) nog dagelijks in de zaak te vinden.

Het familiebedrijf is inmiddels voortgezet door de vierde generatie, de kleinzoon van de heer Verkade. Door vast te houden aan de waarden die altijd nadrukkelijk verbonden zijn geweest met de zaak, is Juwelier C. Verkade in de loop der jaren synoniem geworden voor kwaliteit, service en vertrouwen.

Een Koninklijk gebaar

In het verleden schuilt de toekomst. Zeker wat betreft Juwelier C. Verkade. Want toen ik als 8-jarig jongetje naar de troonopvolging van Koningin Juliana op televisie keek, had ik niet kunnen bedenken dat haar troonopvolgster, ‘onze’ Koningin Beatrix, ruim 33 jaar later mij een Koninklijk gebaar zou geven.

Van Hare Majesteit ontving ik kort voor de troonswisseling het Koninklijke predicaat van Hofleverancier, vanwege het 100-jarig bestaan van Juwelier C. Verkade en de bijzondere verdiensten die het juweliersbedrijf door een eeuw heen heeft gehad.

Dat is de bekroning van de mooie, vertrouwde juwelierszaak aan de Hoogstraat in het hart van Schiedam, die ik destijds als ‘broekkie’ heb overgenomen van mijn grootvader Cornelis Verkade. Geen eenvoudige opgave, want het grootste gedeelte van zijn leven heeft hij zich volledig in dienst gesteld van zijn bloeiende onderneming. Wat een vakman, wat een voorbeeld.

Nu we uitverkoren zijn om het predicaat Hofleverancier te mogen voeren, denk ik dat hij daar ook heel trots op zou zijn. Net als ik dat ben, vooral op alle klanten die ons de afgelopen honderd jaar zoveel vertrouwen hebben gegeven. Al die mensen in en rondom Schiedam die ervoor gezorgd hebben dat Juwelier Verkade al een eeuw floreert. Eigenlijk zijn jullie de juwelen van de stad.

Dankzij al die generaties gaan we vol trots verder met ons mooie vak. Want er ligt een prachtige toekomst voor ons.Namens Juwelier C. Verkade,
Olivier Bode